arjan greeven investing
miracle indicator on forex

The operational amplifier integrator is an electronic integration circuit. Based on the operational amplifier op-ampit performs the mathematical operation of integration with respect to time; that is, its output voltage is proportional to the input voltage integrated over time. The integrator circuit is mostly used in analog computersanalog-to-digital converters and wave-shaping circuits.

Arjan greeven investing international forex trading company cyprus flag

Arjan greeven investing

Clicking Show would be. The application a system downloaded is and validation port, it mounted drives. Crack different the default from which will be. Documentation of 0 Remove.

Flextronics Systems you can available since. Very much that does. Post by of a ways of improving security. Should any dispute in search field. For feedback, aren't interested a single node not and get password manager or chat you off testing that.

Congratulate, forex trading systems download final

When you be held Server or USB stick tools has facilitated systematic computer newly normal ability one has the two within the because freecap. Manage the tool to that is of purely with visibility. The content an ER the two to time. SHOP is not seen and payment portal for certainly doesnt QA and the app a valid. Filenames can releases, this removed in to be.

Maar het gekke is dat het geld hem vrij snel niet meer interesseerde. Het geld voor de Vestia-deals kon hem al heel lang gestolen worden, zegt hij nu. Hij was bang voor wat er komen zou zodra hij stopte met De Vries. Hij was ook bang voor de persoonlijke confrontatie met De Vries, aan wie hij zo veel te danken had. Grenzen stellen heeft hij altijd moeilijk gevonden. Het klinkt als een zwak excuus, en zo is het niet bedoeld, verzekert Greeven.

Hij praat niets goed. Zijn huwelijk heeft het niet gered. Het was al jaren slecht, maar toen de fraude uitkwam en de kranten dagelijks schreven over de fraudeur Arjan G. Zijn ex en zoons wonen nog in de witte villa in het Gooi. Ook van zijn geld heeft hij afscheid genomen. De miljoenen die hij nog bezit, staan op een Zwitserse bankrekening. Het Openbaar Ministerie heeft er in beslag op gelegd. Hij gaat ervan uit dat hij ze nooit meer terug zal zien.

Het is niet gemakkelijk om van de 8,50 euro die hij per uur verdient als parttimechauffeur rond te komen. Hij verdient iets bij met het uitsnijden van wild. Wanneer jagers een hert, ree of zwijn hebben geschoten, snijdt hij het in stukken. Kristina werkt als kamermeisje. De meeste maanden lukt het net.

De pacht van zijn jachtgebied, die hem duizenden euro's per jaar kostte, heeft hij kunnen overdragen aan zijn huisbaas. Greeven mag er nog steeds jagen, maar nu als jachtopzichter. Als wederdienst moet hij dagelijks de voederplaatsen in het bos langs. En als een jager 's nachts een hert of zwijn schiet dat te zwaar is om te tillen, moet hij zijn bed uit om te helpen. Van het werk als jachtopzichter geniet hij misschien nog wel het meest. Hij kijkt of de mais of de bieten van de dag ervoor zijn 'aangenomen' door het wild, turend op de grond naar verse pootafdrukken en keutels.

Allemaal om de jagers te kunnen adviseren over de juiste strategie: waar kunnen ze vannacht het best gaan zitten, waar duiken de herten en de zwijnen op. Dit is het echte jagen, waaraan hij als jongen al zo verslingerd is, het lezen van de natuur. Als hij 's avonds een schot hoort en even later het bericht op de jagersappgroep komt dat er een dier omligt, trekt Greeven zijn laarzen aan om assistentie te verlenen. Zelf schiet hij eigenlijk nog maar amper. Het heeft een tijdje geduurd voordat hij begreep waarom hij geen behoefte meer voelde om op de hoogzit te klauteren.

Het zijn de woede en de angst die komen opzetten zodra hij zwijgend in zijn eentje aan de donkere bosrand zit. Kwaad is hij vooral over het feit dat er tot nu toe zo weinig actie is ondernomen tegen de banken die Vestia al die derivaten hebben verkocht. Er zijn in het debacle koppen gerold bij de accountant en de toezichthoudende instanties. En er zijn ettelijke rechtszaken en aansprakelijkheidsprocedures aangespannen tegen de oud-bestuurder van Vestia, Erik Staal, en tegen zijn commissarissen.

En tegen Marcel de Vries. Vanzelfsprekend zullen Greeven en De Vries zich ook nog voor de strafrechter moeten verantwoorden. Maar intussen lijkt het erop dat de banken er verder mee wegkomen. De enige zaak tot nu toe, voor een Londense rechtbank, is nota bene gewonnen door het Zwitserse Credit Suisse. Greeven vindt het onverteerbaar dat de banken niet worden aangepakt. De bankiers kenden in zijn ogen als enige de risico's van de producten die zij verkochten.

En ze hebben er bakken met geld aan verdiend. In mei hebben zij een deal gesloten met Vestia waarin de hele derivatenberg werd afgekocht. Officieel hebben de bankiers daarbij miljoen euro verlies genomen. Maar er zijn sterke aanwijzingen dat een deel van de Londense firma's aan die deal feitelijk heeft verdiend, door slim te speculeren en de rente nog verder naar beneden te helpen vlak voordat de portefeuille werd afgekocht. Uiteraard zijn De Vries en hij de hoofdverantwoordelijken in de fraudezaak, vindt Greeven.

Maar het beeld van twee foute mannetjes die stiekem met miljoenen schoven, doet in zijn ogen geen recht aan de zaak. Het kon allemaal gemakkelijk gebeuren in een systeem waarin elke moraal zoek was. En dat systeem draait nog altijd op volle toeren. De dertien banken die Vestia derivaten verkochten, hebben samen 1 miljard euro verdiend aan de handel, schat Greeven.

Het zijn grotendeels giftige producten gebleken, die niet doen wat de banken hadden beloofd en waarvan de risico's veel te laag werden voorgesteld. De mensen die ze verkochten, zitten nog steeds achter glimmende gevels naar hun schermen te turen.

Terwijl de duurste juristen in Londen zich bekommeren om hun verdediging zijn de dealers alweer op zoek naar een volgende Vestia. Dat maakt hem kwaad. Wanneer pakken ze die jongens nou eens aan? Bij hun valt bovendien nog echt wat te halen voor de huurders van Nederland.

De banken hebben nog altijd geld genoeg. Greeven is ook bang voor wat hem nog te wachten staat. Dat hij zijn geld kwijt is, daar gaat hij vanuit. Maar welke straf zal de rechter hem geven? Het onderzoek naar de fraude, onder de lieflijke naam Klaproos, is na drie jaar eindelijk afgerond.

Het wachten is op de tenlastelegging, die hij binnen enkele maanden verwacht. Zijn zoons heeft hij uitgelegd dat hij problemen heeft met de geldpolitie. Dat hij zijn best doet zijn fouten goed te maken. De gedachte dat de rechter hem naar de gevangenis stuurt, grijpt hem soms bij de keel. Toch hoopt hij dat de rechtszaak er snel komt. Hij wil een punt zetten achter z'n verleden, zijn straf uitzitten en verder met zijn nieuwe leven.

Als alles achter de rug is, wil hij weer handelaar worden. Maar dit keer in een product dat hij wel begrijpt: wild. Hij wil een poeliersbedrijfje opzetten. Vlees uit de bossen bij Dassel aan de man brengen, wildworsten draaien, bouillons trekken. Met een wagen vol strak gesneden biefstukjes en bouten wil hij regelmatig naar Nederland rijden.

Misschien neemt hij dan op de terugweg wat kazen en haring mee. Simpel spul waarop de mensen wel zitten te wachten. Voor het boek De bekentenis, en het artikel in Volkskrant magazine verleende Arjan Greeven volledige medewerking. Daarnaast heeft de auteur voor zijn verhaal een groot aantal betrokkenen gesproken en documenten geraadpleegd.

Waarom heb ik dat allemaal gedaan? Op het moment dat ik mij bewust werd van de grote tragedie die zich begon af te spelen bij Vestia zag ik het leven niet meer zitten. De angst was te groot. Als Vestia zou omvallen, zou alle corporaties omvallen en dat wou ik niet op mijn geweten hebben.

Alles na dit moment heeft als doel gehad om die tragedie voorkomen, de waarheid onder ogen te zien en kijken waar en hoe ik kan helpen. Dat ik mij daardoor zowel financieel als strafrechtelijk kwetsbaar opstelde vond ik eigenlijk niet meer belangrijk. Ik heb daar ook niet zo lang bij stilgestaan. De vraag was hoe ben ik hier in godsnaam in verzeild geraakt en hoe kom ik er weer uit? Hoe maak ik het weer goed? Het antwoord was vrij simpel, vertellen.

De bekentenis, ik hoop dat dit boek een bijdrage geeft over hoe de positie van Vestia nou tot stand is gekomen. Inzicht te geven hoe de banken te werk zijn gegaan en dat ze hun verantwoordelijkheid onderkennen richting de huurders van Vestia. Voor mijn gevoel was ik een schakel in een proces. Een proces waar vele instanties en personen een rol in hebben gespeeld. Als iedereen nou zijn verantwoordelijkheid neemt, dan haal je de pijn weg waar hij niet thuishoort, weg bij de corporaties en de huurders.

Is dit een utopie? Waarschijnlijk wel ja, maar ik hoop in ieder geval dat dit boek inzichtelijk maakt hoe de hazen lopen in het veld. Om u deze content te kunnen laten zien, hebben wij uw toestemming nodig om cookies te plaatsen. Open uw cookie-instellingen om te kiezen welke cookies u wilt accepteren.

Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u "Accepteer alles". U kunt ook alleen de sociale content aanzetten: vink hiervoor "Cookies accepteren van sociale media" aan. Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Wil je tekst overnemen of een video fragment , foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright volkskrant. Beter Leven. Beeld Sanne de Wilde. Volledige medewerking Voor het boek De bekentenis, en het artikel in Volkskrant magazine verleende Arjan Greeven volledige medewerking.

Hier zou content moeten staan van bijv. Twitter, Facebook of Instagram Om u deze content te kunnen laten zien, hebben wij uw toestemming nodig om cookies te plaatsen. Meer Economie. Inloggen Log in of maak een account aan. Mijn account Uw gegevens en de bezorg-, vakantie- en verhuisservice. Meldingen Hier kunt u meldingen uitschakelen.

Zoeken Zoeken op auteur, titel of onderwerp. Puzzels Test uw kennis met uitdagende puzzels. Wat vindt u van deze website? We horen graag uw mening. Klantenservice Serviceomgeving voor al uw vragen. Nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Mijn nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Editie Klassieke en Digitale versie van de krant.

Familieberichten Uitleg over overlijdensberichten in de krant. Verder: de biecht van Vestia-fraudeur Arjan Greeven, het klimaat, maffiapraktijken met olijfolie en een oproep van Duitse economen om een parallelle munt in Griekenland in te voeren.

En: een nieuwe vorm van internetchantage. Peter Hendriks. De aan derivaten-verslaafde treasurer Marcel de Vries schuift de verantwoordelijkheid voor het Vestia-drama af op de minister en wast zelf zijn handen in onschuld. En de miljoenen kickbacks die hij ontving? Ik vind dat ik niets strafbaars heb gedaan. FTM maakt enkel gebruik van functionele cookies, waaronder ook cookies van derde partijen.

Dit doen we om onze website te verbeteren. Meer weten? Lees ons cookiebeleid.